Go to Top

Færøerne

Færøerne, Færøerne du har mit hjerte

I mere end 1000 år har folk rejst til Færøerne

Efter 1000 år rejser folk stadig til Færøerne. Hvad er det, som lille, ubetydelige Færøerne lokker med? Hvorfor rejser folk i dagevis for at se og opleve øerne?

Færøerne er verdens mest indbydende ø-gruppe

Færøerne er verdens mest indbydende ø-gruppe

 

Færøerne topper listen, og østersøens perle, Bornholm, kommer ind på en plads som nummer 18, når National Geographic og 522 eksperter i bæredygtig turisme vurderer verdens mest indbydende ø-destinationer.

Det er National Geographic Traveller, som udkommer på syv forskellige sprog verden over, der i december 2007 placerede Færøerne på førstepladsen i konkurrence med 111 andre ø-grupper over hele verden.

De 18 grønne øer af vulkansk oprindelse, som til sammen danner Færøerne i den nordlige del af Atlanterhavet, topper listen foran den portugisiske ø-gruppe Azorerne og den norske ø-gruppe, Lofoten.

De 522 eksperter har med hjælp fra George Washington University i USA vurderet øerne ud fra flere kriterier som skønhed, kultur og bæredygtig turisme.

Smuk natur og kultur

Kriteriet om bæredygtig turisme rammer de-grupper hårdt, hvor natur og kultur er i fare for at gå til grunde som resultat af overdreven turisme.

Til gengæld bliver de vindblæste færøske fjelde lovprist af eksperterne.

”Fantastisk landskab med usandsynligt stejle hældninger og skrænter. Stærk kulturel integritet. Velskabt kulturarv helt ned til de godt beskyttede og dyrebare græstage. Alle nye bygninger bidrager til at bevare den historiske arkitektur.”

Det er blot nogle af de rosende bemærkninger fra eksperterne, som i alt tildeler Færøerne 87 point ud af 100 mulige.
Se den komplette rangliste her.